Over Verloskundigenpraktijk Ridderkerk

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

In verloskundigenpraktijk Ridderkerk werken wij met twee verloskundigen, Ivonne Haaksema en Emma Bijl. We worden daarbij ondersteund door onze praktijkassistente Betty Gelok en onze echoscopiste Cornel Kirpestein.

Wij vinden het fijn om te werken in een wat kleinere praktijk zodat we iedere zwangere zelf persoonlijk leren kennen. Wij merken dat de drempel om vragen te stellen en eventuele angsten te uiten daardoor een stuk lager ligt. De duidelijkheid dat je weet wie je aan je bed krijgt en dat je weet wat de werkwijze en visie van je verloskundige is, zorgt voor de rust die je als zwangere nodig hebt.

Wij krijgen geregeld de vraag wat ons werkgebied is en tot hoever ons werkgebied reikt. Onze praktijk is gevestigd in Ridderkerk, maar omliggende dorpen zijn voor ons prima aan te rijden. Wij werken dan ook geregeld in Hendrik Ido Ambacht en Beverwaard/ Ijsselmonde. Uitzonderlijk daarbuiten, omdat wij een verplichte aanrijdtijd hebben van max 20 min in geval van een spoedgeval. Mocht je zwanger zijn en je bij ons aan willen melden, maar twijfel je of je in ons werkgebied woont? Neem gerust contact met ons op, dan kunnen we het met elkaar bespreken.

Echo foto
Ivonne Haaksema

Ik wist al vroeg wat ik wilde worden als ik groot was, ‘Ik wil baby’s op de wereld zetten’. Geen kinderwagen was veilig (‘..even naar de baby kijken..’). Het wonder van een nieuw leven blijft mij fascineren en ik ben nog altijd onder de indruk van de kracht van het baringsproces en waartoe een vrouwenlichaam in staat is.

Na het behalen van mijn diploma, ben in 2008 met veel enthousiasme aan het werk gegaan als eerste lijns verloskundige in een verloskundigenpraktijk in Dordrecht. Het is altijd mijn droom geweest om een eigen praktijk in mijn geboorteplaats Ridderkerk te hebben. Deze droom is in 2012 uitgekomen. Hierdoor kan ik mijn werk doen zoals ik denk dat verloskundige zorg bedoeld is.

Zwangere vrouwen verdienen zorg en aandacht die is gevormd naar de persoonlijke wensen en behoeften van die persoon. Het mooie van dit beroep vind ik de band die je met de toekomstige ouders opbouwt en de diversiteit aan mensen in de praktijk. Zo zit je de ene keer aan een kop koffie met een beschuit met muisjes en de keer erna aan een kopje Turkse thee met baklava.

Het enthousiasme van mensen als ik ze vervolgens na de bevalling op straat tegen kom, zorgt ervoor dat ik weet dat ik helemaal op mijn plek zit. Ik hoop nog heel lang met hetzelfde plezier mijn beroep uit te mogen oefenen.

Emma Bijl

Als klein meisje wist ik al dat ik een verzorgend beroep wilde uitoefenen, maar ik wist op dat moment niet precies wat ik wilde worden. Door het bekijken van verschillende medische televisieprogramma’s met mijn moeder ontstond mijn droom om verloskundige te worden. Gelukkig mocht ik, ondanks de selectie, meteen starten en heb ik binnen 4 jaar mijn opleiding kunnen afronden. Na een korte tijd in verschillende praktijken te hebben gewerkt ben ik terecht gekomen bij Verloskundigenpraktijk Ridderkerk, een praktijk waar verloskundige zorg op een bijzondere manier verleend wordt.

Net als Ivonne, vind ik het fijn om een band te kunnen opbouwen met de cliënten zodat je goed op de hoogte bent wat diegene precies aan zorg nodig heeft. Ik voel mij bevoorrecht om een rol te mogen spelen in een heel bijzondere tijd voor aanstaande moeders en vaders en hoop dit beroep nog lang te mogen uitoefenen!

Emma
Praktijkass Betty Verloskundigenpraktijk Ridderkerk

Betty Gelok

Al jong wist ik dat ik met baby’s en kleine kinderen wilde werken. Na de Inas ben ik de opleiding voor kraamverzorgster gaan doen en heb ik ruim 7 jaar met veel plezier in de kraam gewerkt.

Na de geboorte van mijn dochter ben ik na een aantal jaar in de verloskundige praktijk van Riet Preesman gaan werken als praktijkassistente. Ik heb hier bijna 20 jaar met veel plezier gewerkt en vond het contact met de patiënten altijd erg fijn. Als je de patiënten na 6 weken weer terug zag met hun baby voor de nacontrole was dit erg leuk en wist je waar je het voor deed.

Toen de praktijk van Mw. Preesman werd overgenomen door Ivonne Haaksema ben ik zeg maar met de praktijk meegekomen. Hier werk ik nog steeds met evenveel plezier en voldoening.

Cornel Kirpestein

Meer dan 30 jaar heb ik met heel veel plezier als verloskundige gewerkt in Tiel, samen met mijn collega’s. Duizenden zwangere vrouwen en hun partners heb ik in die jaren mogen begeleiden; allemaal hun eigen verhalen en levensgeschiedenissen.

En alle babies even bijzonder!

Nu, na zo lange tijd, heb ik besloten om te stoppen met het werken in mijn praktijk. Ik ben moeder van drie dochters en intussen ook oma van drie kleinzoons. Het is tijd om het wat rustiger aan te doen, en wat meer tijd aan mijn gezin en familie te besteden.

Ik werk nu voornamelijk als coördinator en projectbegeleider en werk mee aan onderzoek in de geboortezorg.Ik vind het heel leuk dat ik in deze praktijk als echoscopiste kan werken. Zo blijf ik betrokken bij de aanstaande ouders en hun babies, en kan ik nog een klein beetje bijdragen aan deze bijzondere periode.

Tot ziens op het echospreekuur!

Kijkje in onze praktijk