BevallingEindelijk gaat het gebeuren

Het moment waar je negen maanden op hebt gewacht is aangebroken. Je leeft naar de bevalling toe door met je partner, met ons maar ook met evt. je moeder of vriendinnen te praten over de bevalling.

Hoe zal het gaan? Snel of juist langzaam? Zou het tegen vallen of juist erg mee? Je weet het niet. Eén ding is zeker als je bevalling begint weet je dat je binnen een afzienbare tijd kennis kunt maken met je kleintje. In sommige gevallen zien ouders voor het eerst wat ze hebben gekregen, een zoon of een dochter. De meeste ouders zijn vaak toch wel het nieuwsgierigst naar hoe de baby eruit ziet en wat voor karakter de baby heeft.

Iedereen bevalt anders en ook al ben je al eens bevallen, dan zal deze keer ook weer anders zijn. Wij maken gebruik van een bevalplan die je rond de 30ste week van je zwangerschap van ons zal ontvangen. Hierop kun je aangeven welke wensen en behoeften je hebt met betrekking tot de bevalling, zodat we zoveel mogelijk aan jouw wensen kunnen voldoen. Een goede voorbereiding is vaak al het halve werk.

Heeft u andere wensen? Neem dan contact met ons op.Lees meer over de bevallingWaar ga je bevallen?

In Nederland mag je zelf kiezen waar je graag wilt bevallen, thuis of in het ziekenhuis. Het is belangrijk dat je samen met je partner goed nadenkt over de plaats waar je graag zou willen bevallen. Het is van groot belang dat je je……..

Lees meer

Fases van de bevalling

De bevalling bestaat uit verschillende fases. Hoe snel deze fases verlopen is bij ieder vrouw verschillend. De kracht van je weeën en de ligging van je kindje zijn hierbij van groot belang.

Ontsluiting
Ontsluiting is het opengaan van de baarmoedermond. De baarmoedermond……………

Lees meer

Baringshoudingen

Er zijn verschillende manieren om te bevallen. Het is belangrijk dat je bevalt op een manier waar je je prettig bij voelt. De verschillende mogelijkheden m.b.t. de baringshouding zijn: liggend op bed, bevallen op handen en kniën, hurkend, bevallen ………………..

Lees meer
Wanneer neem je contact op?
  • Als je 2 uur lang weeën hebt om de 4 – 5 min. waarvan de pijn ongeveer één minuut aanhoudt.
  • Bij helder rood vaginaal bloedverlies.
  • Als je het vermoeden hebt dat je vruchtwater verliest.
  • Als je kindje minder beweegt dan gewoonlijk.
  • Als je bloederig slijm (slijm-prop) verliest en je nog geen 37 weken zwanger bent. Na de 37ste week dan hoef je hier niet meer voor te bellen.
  • Als je weeën-achtige pijn hebt voor de 37ste zwangerschapsweek.
  • Als je al eens eerder bevallen bent, overleg dan met één van de verloskundigen wanneer je moet bellen. Dit is afhankelijk van het verloop van je vorige bevalling(en).
  • Bij ongerustheid verwachten we altijd een telefoontje van je.
Gastenboek

Vertel je ervaring bij Verloskundigen praktijk Ridderkerk of lees die van anderen in het gastenboek.